Archive

 1. Jan Held

  Reacties uitgeschakeld voor Jan Held

  FIT Loopbaan Advies & Begeleiding is in januari 2020 opgericht. Het bedrijf met de ambitie voor de toekomst een volwaardig loopbaan ontwikkel bedrijf te worden.

  Aanleiding voor de oprichting was dat wij van mening waren het beter te kunnen dan de meeste bedrijven die wij tot nu toe inhuurden. Ik krijg energie van nieuwe ideeën uit werken, (door) te ontwikkelen en iets moois neerzetten samen met gemotiveerde en inspirerende collega’s.

  Het werk op gezette tijden los kunnen laten is belangrijk. Ik kan dat goed door te genieten van mijn gezin of bezig te zijn met mijn hobby’s, varen en rijden en klussen aan onze landrovers. Het is belangrijk om te waken over een goede balans tussen werk en privé en jezelf regelmatig af te vragen of je nog dat aan het doen bent wat je energie geeft. In mijn geval, ben ik dat aan het doen.

 2. Esther Held

  Reacties uitgeschakeld voor Esther Held

  Toen in 2018 Jan Held FIT Verzuimbeheer overnam waaruit later FIT Loopbaan Advies & Begeleiding voortkwam, was het voor mij direct duidelijk dat ik Jan hier graag bij wilde ondersteunen, als partners samen te kunnen werken in een bedrijf voelt voor mij zeer goed en als een mooie kans.

  Fit Loopbaan Advies & Begeleiding is een jong en groeiend bedrijf met een team vol gedreven mensen die gaan voor een mooi resultaat, het is fijn om daar deel van te kunnen zijn.

  Het samenwerken met onze klanten, collega’s en de financiële adviseurs om FIT heen vind ik erg leuk om te doen. Ik vind het een uitdaging om zo goed mogelijk de financiële stromingen van ons bedrijf in kaart te brengen en zo het beste resultaat te zien behalen.

  Buiten mijn werk ben ik graag thuis bij mijn gezin, om te zorgen voor een fijn, gezellig en warm thuis. Daarnaast tennis en hardloop ik graag en hou van het buitenleven, de bossen en het water. We wonen er tussenin en dat vind ik heerlijk.
  Ook ben ik een Oostenrijk fan en als het even kan verblijven we graag in dit mooie land tussen de bergen. Ik hou dan ook erg van skiën maar kan ook enorm genieten van warme zomers.
  Muziek is altijd belangrijk geweest in mijn leven, al ben ik niet meer actief als zangeres nog altijd geeft muziek veel inspiratie en je kunt al je emoties erin kwijt.

 3. Gemma Zaal

  Reacties uitgeschakeld voor Gemma Zaal

  Sinds 2017 werk ik bij FIT. Een bedrijf waar ik volop kansen en mogelijkheden heb gekregen om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Dat is nog maar één reden waarom het fijn is om bij FIT te werken. Het team van enthousiaste en bevlogen medewerkers maakt dat elke dag weer even uitdagend en dynamisch is. Niet alleen aandacht voor onze klanten maar ook aandacht voor elkaar waardoor je steeds het beste uit jezelf en uit elkaar kunt halen. Dat maakt het werken bij FIT voor mij echt uniek.

  Mijn functie als officemanager is een zeer veelzijdige waarbij geen dag gelijk is. Op deze spin in het web functie ben ik helemaal op mijn plek. Het regelen en organiseren is me op het lijf geschreven. Waar nodig kunnen de collega’s bij me terecht voor advies om of om gewoon even over een dossier te klankborden. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen FIT.

  Als persoon word ik enorm geïnspireerd door mensen met een passie. Die gedrevenheid en bevlogenheid vertaal ik zelf naar hoe ik in het leven sta. In alles wat ik doe, zowel werk als privé, geef ik het beste van mijzelf. Privé mag ik graag reizen naar mooie plekken om te relaxen, om te ontdekken of om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast ben ik regelmatig actief als crew-lid bij het ballonvaren. Hierdoor ben ik regelmatig te vinden op verschillende ballonmeetings in het binnen en buitenland. De eindeloze vergezichten, hoger vliegen dan de vogels  zweven boven het verstilde landschap vervelen mij nooit en is elke keer weer een unieke ervaring.

 4. Paul Held

  Reacties uitgeschakeld voor Paul Held

  Na een carrière van 40 jaar bij het Ministerie van Defensie ben ik sinds april 2019 werkzaam bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding als loopbaan begeleider.

  De laatste jaren bij defensie heb ik mij o.a. bezig gehouden met het begeleiden van werknemers met Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). De nadruk daarbij lag primair op het begeleiden van deze mensen en ze voor te bereiden op een leven buiten defensie. Met name de rol van begeleider sprak mij aan.

  Stoppen met werken na mijn functioneel leeftijdsontslag was voor mij geen optie. Na een korte oriëntering op de arbeidsmarkt ben ik door mijn broer, Jan Held, eigenaar van FIT Verzuimbeheer benaderd om loopbaan begeleider te worden bij FIT. Dit is een absoluut schot in de roos geweest.

  Als spoor 2 aan de orde is en de loopbaanbegeleider in beeld komt is dit voor de zieke werknemer (vaak) een traumatisch moment, immers de terugkeer naar de bedongen arbeid is niet meer zeker, er moet opeens gesolliciteerd worden, hoe moet dat eigenlijk solliciteren en hoe presenteer ik mij, wie ben ik eigenlijk, enz. Het begeleiden en sturen van dit proces is voor mij in elk individueel geval een enorme uitdaging en een motivator.

  FIT Verzuimbeheer en FIT Loopbaan Advies & Begeleiding staan garant voor maatwerk, wij kijken naar iedere situatie specifiek, want geen mens is gelijk. Het is voor mij als loopbaan begeleider een uitdaging om zieke werknemers door dit proces heen te leiden. FIT Verzuimbeheer doet dit aan de hand van een protocol, waarin via een aantal specifieke fases mensen begeleid worden naar werk. De zieke werknemer moet het zelf doen, maar FIT Verzuimbeheer begeleidt en staat garant voor persoonlijke begeleiding.

  Ik zie het als mijn primaire uitdaging om zieke werknemers uit de uitkering te houden, maar mocht dit in voorkomend geval wel aan de orde zijn dan wordt de zieke medewerker ook hierin begeleid.

  Naast mijn werk als loopbaanbegeleider probeer ik wat te sleutelen aan een oude leger jeep en verdiep ik mij in krijgshistorie (zie hier mijn achtergrond als militair).

 5. Bart Boeve

  Reacties uitgeschakeld voor Bart Boeve

  Eind 2022 ben ik gestart bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding. Het was wel een bijzondere binnenkomer; ‘k had namelijk gesolliciteerd op de functie van Casemanager. Of ik eens wilde nadenken over de functie van Loopbaanbegeleider was de vraag. Tja, dat was eigenlijk niet de bedoeling en voor mij ook onbekend terrein. Ik had namelijk scherp op mijn netvlies dat het vertrouwde casemanagement mij het beste zou passen en op avonturen in een onbekende functie zat ik zeker niet te wachten. Een aanstekelijk en enthousiast vertrouwen bij FIT trok me echter over de streep. En nu, nu draai ik met veel plezier mee als Loopbaanbegeleider. Deze functie voelt als een goede ‘fit’ en achteraf ben ik blij dat ik werd uitgenodigd en uitgedaagd om een doorstart te maken in het onbekende.

  Wat voor mij in het ‘klein’ gebeurde hoop ik te delen met anderen. Immers, zodra je in contact komt met een Loopbaanbegeleider heb je meestal een lange periode van arbeidsongeschiktheid erop zitten en wordt er verwacht dat je andere kansen gaat beproeven en dat is vaak geen kleinigheid; je lijf laat je in de steek, je vertrouwde werk past niet meer en je gaat een onzekere tijd tegemoet. Hoe prettig is het dan dat je deze weg niet alleen hoeft te lopen en concreet wordt ondersteund en aangemoedigd om nieuwe kansen te verzilveren. Het is voor mij een eer en een uitdaging om daarbij aanwezig te zijn.

  Buiten mijn werk verdiep ik mij graag in non-dualiteit (dat verwijst naar een soort diepe essentiële eenheid). Ik maak daarover zo nu en dan een ‘schrijfsel’. Naast deze filosofische oefeningen ploeter ik graag met m’n veldritfiets door het aardse slijk op de Veluwe. Dit is echt mijn ding want het leert mij de kunst van vastlopen en weer doorgaan op weg naar … nieuwe kansen, blubber en schrijfsels.

 6. Jolanda Tuinenga

  Reacties uitgeschakeld voor Jolanda Tuinenga

  Info volgt.