Paul Held

Na een carrière van 40 jaar bij het Ministerie van Defensie ben ik sinds april 2019 werkzaam bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding als loopbaan begeleider.

De laatste jaren bij defensie heb ik mij o.a. bezig gehouden met het begeleiden van werknemers met Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). De nadruk daarbij lag primair op het begeleiden van deze mensen en ze voor te bereiden op een leven buiten defensie. Met name de rol van begeleider sprak mij aan.

Stoppen met werken na mijn functioneel leeftijdsontslag was voor mij geen optie. Na een korte oriëntering op de arbeidsmarkt ben ik door mijn broer, Jan Held, eigenaar van FIT Verzuimbeheer benaderd om loopbaan begeleider te worden bij FIT. Dit is een absoluut schot in de roos geweest.

Als spoor 2 aan de orde is en de loopbaanbegeleider in beeld komt is dit voor de zieke werknemer (vaak) een traumatisch moment, immers de terugkeer naar de bedongen arbeid is niet meer zeker, er moet opeens gesolliciteerd worden, hoe moet dat eigenlijk solliciteren en hoe presenteer ik mij, wie ben ik eigenlijk, enz. Het begeleiden en sturen van dit proces is voor mij in elk individueel geval een enorme uitdaging en een motivator.

FIT Verzuimbeheer en FIT Loopbaan Advies & Begeleiding staan garant voor maatwerk, wij kijken naar iedere situatie specifiek, want geen mens is gelijk. Het is voor mij als loopbaan begeleider een uitdaging om zieke werknemers door dit proces heen te leiden. FIT Verzuimbeheer doet dit aan de hand van een protocol, waarin via een aantal specifieke fases mensen begeleid worden naar werk. De zieke werknemer moet het zelf doen, maar FIT Verzuimbeheer begeleidt en staat garant voor persoonlijke begeleiding.

Ik zie het als mijn primaire uitdaging om zieke werknemers uit de uitkering te houden, maar mocht dit in voorkomend geval wel aan de orde zijn dan wordt de zieke medewerker ook hierin begeleid.

Naast mijn werk als loopbaanbegeleider probeer ik wat te sleutelen aan een oude leger jeep en verdiep ik mij in krijgshistorie (zie hier mijn achtergrond als militair).

Terug naar het teamoverzicht