Outplacement

Soms moeten de wegen van werkgever en werknemer scheiden. Dit kan komen door boventalligheid, economische redenen of disfunctioneren. Ook dan is het belangrijk zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Een outplacement traject bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding biedt dan uitkomst. De werknemer wordt begeleid bij het vinden van een nieuwe baan of het opstarten van een eigen onderneming.

Er wordt vrijwel altijd een termijn gesteld aan een outplacementtraject: je wordt geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan gevonden te hebben. Zo niet, dan volgt alsnog ontslag. Outplacement maakt vaak deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie of een vaststellingsovereenkomst.

De werknemer heeft bij ontslag recht op een transitievergoeding. Dit geeft soms enige verlichting bij een vaak toch moeilijke beslissing. De transitievergoeding is belastingvrij.

Hoe werkt het?

Vooraf hebben we eerst een gesprek met de kandidaat. Wanneer de verwachtingen van het programma helder zijn, plannen we de eerste afspraak met een persoonlijke loopbaancoach. De kandidaat stippelt samen met de Loopbaan coach het persoonlijke programma uit. We helpen daarbij met individuele coaching en E-learnings. Ook trainen we de kandidaat zich te verkopen met een strak cv, een goede motivatiebrief en een uitnodigend LinkedIn-profiel. Een persoonlijke jobhunter deelt relevante en verrassende vacatures, evenementen en contactpersonen met de medewerker, zodat deze snel kan starten.

De voordelen van outplacement aanbieden aan je medewerker, is dat je hierdoor veel positiever uit elkaar gaat. Ondanks het ontslag laat je zien dat je om je medewerker geeft en graag bijdraagt aan zijn of haar vervolgstappen. Dit zorgt er vaak voor dat er geen juridische stappen nodig zijn bij het ontslag.

Kosten: als werkgever heb je bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding vooraf duidelijkheid over de kosten van het traject, u betaalt namelijk 1/12 van het actuele bruto jaarloon dat de werknemer in het jaar van aanmelding voor het traject bij u verdient. De BTW is aftrekbaar en de kosten vallen onder bedrijfskosten.

Meer informatie