Bart Boeve

Eind 2022 ben ik gestart bij FIT Loopbaan Advies & Begeleiding. Het was wel een bijzondere binnenkomer; ‘k had namelijk gesolliciteerd op de functie van Casemanager. Of ik eens wilde nadenken over de functie van Loopbaanbegeleider was de vraag. Tja, dat was eigenlijk niet de bedoeling en voor mij ook onbekend terrein. Ik had namelijk scherp op mijn netvlies dat het vertrouwde casemanagement mij het beste zou passen en op avonturen in een onbekende functie zat ik zeker niet te wachten. Een aanstekelijk en enthousiast vertrouwen bij FIT trok me echter over de streep. En nu, nu draai ik met veel plezier mee als Loopbaanbegeleider. Deze functie voelt als een goede ‘fit’ en achteraf ben ik blij dat ik werd uitgenodigd en uitgedaagd om een doorstart te maken in het onbekende.

Wat voor mij in het ‘klein’ gebeurde hoop ik te delen met anderen. Immers, zodra je in contact komt met een Loopbaanbegeleider heb je meestal een lange periode van arbeidsongeschiktheid erop zitten en wordt er verwacht dat je andere kansen gaat beproeven en dat is vaak geen kleinigheid; je lijf laat je in de steek, je vertrouwde werk past niet meer en je gaat een onzekere tijd tegemoet. Hoe prettig is het dan dat je deze weg niet alleen hoeft te lopen en concreet wordt ondersteund en aangemoedigd om nieuwe kansen te verzilveren. Het is voor mij een eer en een uitdaging om daarbij aanwezig te zijn.

Buiten mijn werk verdiep ik mij graag in non-dualiteit (dat verwijst naar een soort diepe essentiële eenheid). Ik maak daarover zo nu en dan een ‘schrijfsel’. Naast deze filosofische oefeningen ploeter ik graag met m’n veldritfiets door het aardse slijk op de Veluwe. Dit is echt mijn ding want het leert mij de kunst van vastlopen en weer doorgaan op weg naar … nieuwe kansen, blubber en schrijfsels.

Terug naar het teamoverzicht